Chocoladecake in 6 minuten

    Chocoladecake in 6 minuten

    5keer bewaard
    6min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ik ben dit chocoladecakerecept blijven perfectioneren, en al zeg ik het zelf...best wel heel erg lekker!! En de bereidingstijd is bij de 6 minuten inbegrepen!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel
    • 3 eetlepels cacaopoeder
    • 3 eetlepels suiker
    • 1 mespuntje zout
    • 1 ei, losgeklopt
    • 3 eetlepels melk
    • 3 eetlepels gesmolten boter
    • 3 blokjes chocolade, geraspt
    • 1/2 theelepel vanille
    • 2-3 blokjes chocolade, in kleine blokjes gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 4min  ›  Klaar in:6min 

    1. Meng alle droge ingrediënten in een kom.
    2. Voeg het geklopte ei toe en meng goed.
    3. Voeg de melk, gesmolten boter en geraspte chocolade toe en meng tot er geen klontjes meer zijn. Voeg de vanille toe en meng.
    4. Giet het mengsel in een grote mok en strooi de blokjes chocolade over de bovenkant.
    5. Zet 3 minuten en 50 seconden in de magnetron.

    Tip

    Ik heb de tijd afgestemd op mijn magnetron van 800 Watt. Pas de baktijd zo nodig aan als je een andere magnetron hebt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    0

    Nee, niet mijn ding. Brrr heb de rest weggegooid. - 23 jan 2015

    Marjel
    van
    0

    Ik had het niet gedacht, maar het was echt gelukt en nog lekker ook. Een pietsie droger dan als het uit de oven zou komen, maar het voordeel is weer dat je al na een paar minuten aan het peuzelen bent. De volgende keer zet ik de mok ong. 3,5 minuut in de oven, dan is de cake nog net iets smeuïger denk ik. De geraspte pure chocolade was een goede toevoeging, zeker niet weglaten. - 25 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren