Makkelijke ovenschotel met aardappelpuree, spekjes en kaas

    Makkelijke ovenschotel met aardappelpuree, spekjes en kaas

    11keer bewaard
    50min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Ik ga niet liegen, dit is niet de meest gezonde maaltijd die je ooit zult eten, maar het is wel een van de eenvoudigste, en lekkerste. Iedereen, zelfs je kinderen zullen hun bord leeg eten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1,5 kg aardappelen
    • 500 gr spek
    • 2 witte uien, fijngehakt
    • 6 tomaten
    • 300 gr geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Schil de aardappelen en kook ze 20 - 30 minuten in gezouten water tot ze zacht genoeg zijn om te pureren.
    2. Terwijl de aardappelen koken, gril je het spek gaar zoals je wilt (bijvoorbeeld in een koekenpan of oven). Wanneer het koel genoeg is snijd je het in stukken en zet apart.
    3. Bak de uien in wat olie goudbruin. Haal uit de pan en giet de overtollige olie af.
    4. Snijd de tomaten. Je krijgt misschien wel 6 plakken per tomaat.
    5. Wanneer de puree klaar is, roer je er het spek en uien door en verdeel je het over de borden (deze moeten in staat zijn om hitte te weerstaan). Maak de puree plat met een vork tot ongeveer 2 cm dikte.
    6. Zet de grill aan om op te warmen. Bedek de aardappel met de plakjes tomaat en bestrooi royaal met kaas.
    7. Plaats onder een hete grill tot de kaas gesmolten is en begint te bruinen. Serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren