Lekkere kaasstengels

    Lekkere kaasstengels

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    Maak dit als eerste!

    Deze kaasstengels zijn gewoon lekker. Begin met ingrediënten die op kamertemperatuur zijn voor het beste resultaat. Als je geen spuitzak hebt kun je een hersluitbare plastic zak gebruiken met een van de hoekjes afgeknipt!

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 165 gr boter, op kamertemperatuur
    • 280 gr geraspte belegen kaas, op kamertemperatuur
    • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • 220 gr bloem
    • 1 theelepel zout en peper naar smaak
    • 1/4 theelepel knoflookpoeder
    • 1/2 theelepel rode chilivlokken
    • 1 scheut hete chilisaus (tabasco)
    • koud water, zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C / gasovenstand 6. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    2. Meng boter, kaas, bloem, zout, knoflookpoeder, chilivlokken en tabasco totdat er een glad deeg ontstaat. Meng niet te lang. Voeg genoeg koud water toe, een theelepel per keer, om het mengsel iets dunner te maken zodat het goed uit de spuitzak loopt.
    3. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit stengels van ongeveer 12 tot 15 cm lang.
    4. Bak 15 tot 20 minuten of tot ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat volledig afkoelen.

    Invriestip

    Als je ze tussen vetvrij bakpapier legt en in een afgesloten bakje bewaart, kunnen ze goed worden ingevroren om op een later moment te bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren