Heerlijke kipcurry

    Heerlijke kipcurry

    1keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Een zelfgemaakte, aromatische kipcurry om trots op te zijn! Met specerijen uit je keukenkastje, heb je deze curry snel gemaakt. Cayennepepers zijn kleine verse rode chilipepertjes, maar gebruik gerust een kleinere hoeveelheid van grotere verse rode chilipepers.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theelepels kerriepoeder
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 1 eetlepel komijnzaad
    • zaden van 6 groene kardemompeulen
    • 5 eetlepels plantaardige olie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 8 teentjes knoflook, in plakjes
    • 8 cm gemberwortel, aan 1 stukje en fijngeraspt
    • 8 cayennepepers, ontpit en in plakjes gesneden
    • 1 groene paprika, fijngesneden
    • 3 kipfilets, in kleine stukjes gesneden
    • 1 (400 gr) blik tomatenblokjes
    • 1 theelepel garam masala
    • 4 eetlepels gehakte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Maak een papje van de kerriepoeder en chilipoeder met een scheutje water.
    2. Verhit de koekenpan zonder olie en fruit de komijnzaadjes en kardemomzaden 60 seconden. Roer goed om aanbranden te voorkomen.
    3. Voeg de olie toe en bak de ui glazig, voeg dan de knoflook, gember, chilipepers, en groene paprika toe en roerbak op middelhoog vuur voor nog eens 5 minuten. Voeg het kerriepapje toe en roerbak nog 30 seconden.
    4. Voeg de stukken kip toe en schroei goed aan alle kanten dicht. Voeg de gehakte tomaten en garam masala toe, en laat 20 minuten sudderen of tot de kip gaar is, af en toe roeren.
    5. Voeg nu de fijngehakte koriander toe en bak nog een minuut. Serveer met een paar hele blaadjes koriander erover gestrooid.

    Tip

    Serveer deze kipcurry met witte rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren