Szechuan garnalen en sint-jakobsschelpen

    Szechuan garnalen en sint-jakobsschelpen

    1keer bewaard
    39min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Mooie garnalen en sint-jakobsschelpen met een saus waarvan het water je in de mond loopt. Er zitten veel ingrediënten in, maar laat je dat niet tegenhouden. Gebruik zoveel garnalen en/of Sint Jakobsschelpen als je wilt.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 zak Sint Jakobsschelpen
    • 1 zak rauwe garnalen
    • zout naar smaak
    • Marinade
    • 1 eetlepel droge vermout
    • 1/2 theelepel suiker
    • 2 theelepels maïzena
    • 1 theelepel sesamolie
    • Saus
    • 4 eetlepels kippenbouillon
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 1 eetlepel Chinese rijstwijn (sake) of droge sherry
    • 1 eetlepel bruine suiker
    • 1 theelepel maïzena
    • 3 eetlepels arachide-of maïsolie
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 theelepels fijngehakte gemberwortel
    • 2 theelepels uitgeperste knoflook
    • 2 lente-uitjes, gesneden
    • 2 theelepels chili pasta met knoflook
    • 1/2 komkommer, geschild en in dunne reepjes gesneden
    • 1 eetlepel rode wijnazijn
    • 1 theelepel sesamolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 4min  ›  Klaar in:39min 

    1. Zet de bakplaten in de oven. Wrijf de garnalen en Sint Jakobsschelpen in met zout, laat 5 minuten intrekken, en spoel dan snel in 2 seconden af met water.
    2. Dep de garnalen en Sint Jakobsschelpen droog. Meng ze in een kom met de marinade, en zet 30 minuten opzij.
    3. Meng de bouillon, sojasaus, rijstwijn, suiker en maïzena in een kom en zet apart.
    4. Verwarm een ​​wok op middelhoog vuur. Voeg 2 eetlepels olie toe en de helft van het zout. Voeg de garnalen en Sint Jakobsschelpen toe aan de hete olie, roerbak ongeveer 1 minuut. Wanneer de garnalen roze worden en de Sint Jakobsschelpen stevig beginnen aan te voelen, haal je ze uit de wok en zet je ze apart.
    5. Verhit de wok weer. Voeg 1 eetlepel olie toe. Voeg de gember, knoflook, het resterende zout, lente-ui en de chilipasta toe, bak zachtjes gedurende 15 seconden. Draai het vuur hoog en roer er de reepjes komkommer door. Roerbak gedurende 30 seconden. Voeg de saus toe en roer snel zodat het kan indikken.
    6. Doe de garnalen en Sint Jakobsschelpen in de wok, voeg de azijn en sesamolie toe, roer even snel en laat ze weer warm worden.
    7. Optioneel:

    8. Zodra ze klaar zijn, serveer je de zeevruchten op hete, gietijzeren schaaltjes (als je die hebt) en giet je de rest erover. Luister naar het sissen op de schotels! Serveer met knapperig brood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren