Tonijnsalade voor op brood

    Tonijnsalade voor op brood

    (6)
    30keer bewaard
    8uur30min


    81 personen hebben dit gemaakt

    Deze tonijnsalade is eenvoudig te maken en smaakt fantastisch. Tonijn wordt gemengd met eieren, ui, rode paprika, olijven, selderij, augurken en specerijen. Deze salade is heerlijk op broodjes, maar ook geweldig op toastjes.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 1 blikje (400 gr) tonijn, uitgelekt
    • 1/2 ui
    • 2 hardgekookte eieren
    • 1/4 rode of groene paprika
    • 10 groene olijven
    • 1/2 stengel selderij
    • 2 augurken
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 eetlepels peterselie
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/4 theelepel peper
    • 1 eetlepel fijne mosterd
    • 3 eetlepels mayonaise
    • 1 eetlepel citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Extra tijd: 8uur in de koelkast  ›  Klaar in:8uur30min 

    1. Giet de tonijn af en verkruimel deze met je vingers in een grote kom.
    2. Snijd alle ingrediënten fijn en meng met de tonijn.
    3. Meng de mosterd, mayonaise en citroensap in een apart kommetje.
    4. Giet over de salade, voeg zout en peper toe en meng goed.
    5. Zet een nacht in de koelkast en gebruik als broodbeleg.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (6)

    Beoordelingen in het Nederlands (3)

    HeidiDerck
    1

    Mmm, lekker !  -  06 apr 2015

    vicky.iliaens
    0

    Lekker MAAR ik vond persoonlijk ( jawel ieders smaakpapil-verschil ;-) ) de smaak van de groentjes wat te overheersend om te dienen op een stukje brood , op toostjes daarentegen zou dit recept UITERST een hoogvlieger geweest zijn bij al je gasten ! Absoluut ! De 'beoordeling van het recept ' is dus ook louter&alleen bedoeld als beoordeling in combinatie met gewoon brood hoor , in principe had ik liever een bijkomende beoordelingsmogelijkheid gezien bij het aanklikken van ' ik heb het recept aangepast ' zodat ik een meer passende beoordeling kon geven . Voor toastjes dus 5 volle sterren ter info , maar op brood slechts " OK " . Ik deel evenzeer graag eventjes het recept ik nu voor brood gebruikt heb (benieuwd wat anderen ervan vinden ? tot nu toe gaat het erin als koek ) . Ik gebruikte slechts het volgende : het blik tonijn , de ui vervangen door een sjalot , 1 teentje knoflook uit de knijper , peper en zout , een fijn bosje verse bieslook grof gehakt , citroensap , ipv mosterd gebruikte ik mosterdzaadjes , 1 hardgekookt eitje , het eigeel eruit halen en alleen het eiwit grof met fijn gemengd gehakt , 1 el mayonaise degene met eieren in , bleekselder , het eigeel er bij en nog een paar blaadjes verse basilicum en tijm , was ook best nog lekker hoor . Ik hoop hiermede slechts een bijdrage geleverd te hebben aangezien ik het zeker niet slecht vond ( doelende op dit originele receptje )  -  11 mrt 2017

    van
    0

    Lekker hoor  -  23 dec 2013

    Beoordelingen van onze andere internationale sites

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren