Kip voor Pesach

    Kip voor Pesach

    1keer bewaard
    1uur


    13 personen hebben dit gemaakt

    Een speciaal hoofdgerecht voor een pesachmaaltijd met een heerlijk mengsel van geraspte courgette, matsefarfel, ui en knoflook als vulling voor de kippenborst.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 gr matsefarfel
    • 2 courgettes, geraspt
    • 2 eieren, geklopt
    • 1 ui, versnipperd
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 8 kipfilets, met vel en bot

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5. Een ovenschaal of braadslee invetten.
    2. Farfel in een kom scheppen en 3-4 minuten onder heet water zetten. Afgieten en het vocht eruit knijpen.
    3. Courgette, farfel, ei, ui, zout en peper in een kom vermengen.
    4. 2-3 eetlepels vulling onder het vel van iedere kippenborst scheppen en de kip over de ovenschaal verdelen.
    5. 40-45 minuten in de oven bakken. Overtollig vet afgieten en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren