Kip voor Pesach

    (12)
    1 uur

    Een speciaal hoofdgerecht voor een pesachmaaltijd met een heerlijk mengsel van geraspte courgette, matsefarfel, ui en knoflook als vulling voor de kippenborst.


    15 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 gr matsefarfel
    • 2 courgettes, geraspt
    • 2 eieren, geklopt
    • 1 ui, versnipperd
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 8 kipfilets, met vel en bot

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5. Een ovenschaal of braadslee invetten.
    2. Farfel in een kom scheppen en 3-4 minuten onder heet water zetten. Afgieten en het vocht eruit knijpen.
    3. Courgette, farfel, ei, ui, zout en peper in een kom vermengen.
    4. 2-3 eetlepels vulling onder het vel van iedere kippenborst scheppen en de kip over de ovenschaal verdelen.
    5. 40-45 minuten in de oven bakken. Overtollig vet afgieten en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (12)