Melkvrije honingcake

    Melkvrije honingcake

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke, echte honingcake, gemaakt met alleen eieren en geen boter. Deze cake is op smaak gebracht met honing, kaneel en kruidnagel. De cake is koemelkvrij!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 6 eieren, gesplitst
    • 250 gr bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 200 gr suiker
    • 230 gr honing
    • 1 mespuntje kaneel
    • 1 mespuntje kruidnagelpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet een ​​bakblik van 22 x 33 cm in met olie en bedek met wat bloem, of bedek met bakpapier.
    2. Zeef de bloem en het bakpoeder.
    3. Meng de eierdooiers en de suiker in een andere kom tot een luchtig geheel. Roer de honing erdoor. Roer dan de bloem erdoor.
    4. Klop de eiwitten stijf (maar niet droog, ze moeten nog glanzend zijn) en schep ze voorzichtig door het cakebeslag.
    5. Giet in de voorbereide bakvorm en bak 1 uur in de voorverwarmde oven.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren