Snoezige gemberkoekjes

    Snoezige gemberkoekjes

    2keer bewaard
    40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ik kreeg dit recept van mijn vriendin Ola. Ze maakt ze altijd met haar kinderen voor de kerst en ze versieren ze samen. Elk koekje is weer anders, bedekt met gekleurde hagelslag, jam, noten, glazuur, chocolade chips. Pret voor het hele gezin!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 200 gr boter, gesmolten
    • 200 gr suiker
    • 2 eieren
    • 120 ml vloeibare honing
    • 1 theelepel vanille-extract
    • geraspte schil van 1 citroen
    • 1 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 2 eetlepels koekkruiden
    • 500-700 gr bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Klop de eieren en suiker tot een luchtig geheel. Roer de gesmolten boter, vanille-extract en honing erdoor en meng goed. Voeg beetje bij beetje de bloem, het bakpoeder, de citroenschil, gember en specerijen toe en meng goed tot een stevig deeg. Voeg zoveel bloem toe als het deeg nodig heeft. Wikkel het deeg in folie en laat het 1 uur in de ijskast staan.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C.
    3. Rol het deeg uit tot 3 mm dikte. Snijd koekjes in de gewenste vormen. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
    4. Bak 20 minuten tot de koekjes bruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster. Versier naar wens.

    Tip:

    Gemberkoekjes smaken op hun best als na een paar dagen in een goed afgesloten trommel.

    Glazuur voor koekjes

    Klik hier voor een recept voor glazuur om de koekjes mee te kunnen versieren. Voeg aan het basisrecept voor glazuur een paar druppels kleurstof voor voeding toe om de leuke kleuren te krijgen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren