Honingraat met golden syrup

    Honingraat met golden syrup

    Voeg toe aan favorieten!
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ik had heel veel zin in zoetigheid en vond dit recept terug. Je eigen versie van een krokant chocolaatje - maar zonder de chocolade. Dit is gemakkelijk te maken en erg leuk om naar te kijken zodra je de baksoda toevoegt! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 4 eetlepels golden syrup (gele kandijsiroop)
    • 200 gr suiker
    • 3 theelepels baksoda

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Vet een taartvorm of schaal met een doorsnee van 20 cm in.
    2. Verwarm de golden syrup en de suiker samen in een grote steelpan, breng aan de kook en laat op laag vuur 5-10 minuten sudderen. De kooktijd zal variëren, maar test door een beetje siroop in water te laten vallen - het wordt broos wanneer het klaar is. Let op dat het niet aanbrandt.
    3. Haal de pan van het vuur en voeg de baksoda toe. Meng het snel omdat het mengsel direct gaat schuimen. Giet onmiddellijk in het bakblik. Laat hard worden en breek in hapklare stukjes.

    Tip

    Dip de honingraat eens met een helft in gesmolten chocola en laat afkoelen op bakpapier. Heerlijk!

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel Wat is baksoda?

    Video

    Honingraat
    Honingraat

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties