Andalusische flamenco eieren (Huevos a la flamenca)

    (1)

    Perfect als vrienden langskomen of na een vermoeiende dag. Deze traditionele Andalusische maaltijd zit vol gezonde tomaten en paprika's en wordt in een paar minuten gemaakt.


    8 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 rode paprika, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 500 gr verse tomaten, geraspt met een kaasrasp
    • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
    • 8 eieren
    • 8 plakjes Serrano ham (parmaham)
    • 8 plakjes chorizo
    • 150 gr bevroren erwten
    • zout en peper naar smaak
    • gehakte peterselie om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C / gasovenstand 6.
    2. Maak een 'sofrito' (een mengsel van fijngesneden langzaam gebakken groente) door de ui en de paprika's langzaam in de olijfolie te bakken. Als ze zacht zijn voeg je de knoflook toe (na ongeveer 10 minuten). Blijf bakken tot de knoflook zijn aroma afgeeft en voeg dan de tomaten en gerookte paprikapoeder toe en bak de sofrito zachtjes gedurende 15 minuten. Breng op smaak.
    3. Verdeel de sofrito over 4 ovenvaste schaaltjes, breek 2 eieren boven op elkaar en leg 2 plakjes ham, 2 plakjes chorizo ​​en een handvol erwten er bovenop.
    4. Bak ongeveer 10 minuten in de oven of tot de eieren stevig zijn, maar nog steeds een beetje zacht.
    5. Garneer met peterselie en serveer met knapperig brood.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties