Rundvlees op Ierse wijze

    Rundvlees op Ierse wijze

    1keer bewaard
    7dagen2uur


    Maak dit als eerste!

    Dit gekruide rundvlees is rond Kerst bij een Ierse slager te krijgen, maar je kunt dit ook zelf! De geur van dit gerecht hoort gewoon bij de aanloop naar Kerst. Heerlijk in dunne plakjes met kaas en groenten in het zuur, of als een vervanging voor pastrami in sandwiches. Je haalt er veel porties uit omdat het een sterke smaak heeft. Ik begin de voorbereidingen vaak in de week voor Kerst en braad het dan op kerstavond.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 4 laurierbladeren
    • 12 kruidnagels
    • 7 foelieblaadjes
    • 2 teentjes knoflook
    • 55 gr bruine suiker
    • 30 gr salpeter (optioneel)
    • 450 gr zout
    • 3 kg rosbief, niet opgerold
    • 3 wortels, gehalveerd
    • 3 uien, gehalveerd
    • bundeltje verse kruiden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 7dagen  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:7dagen2uur 

    1. Meng alle ingrediënten in een grote braadpan behalve de laatste vier. Leg het rundvlees erop en wrijf het kruidenmengsel erover.
    2. Bedek heel goed met aluminiumfolie en dan plasticfolie en laat 7 dagen op een koele en donkere plek staan.
    3. Draai elke dag om en wrijf er dan weer opnieuw het kruidenmengsel over. Het zal krimpen, donkerder worden en harder aanvoelen, dit is normaal.
    4. Op de 7e dag spoel je het schoon, plaats je het in een grote pan met de wortels, uien en kruiden. Bedek met water en bak ongeveer 2 uur.
    5. Leg op een schaal of diep bord met een andere schaal omgekeerd erboven, en wikkel plasticfolie strak om de 2 schalen om het vlees plat te drukken terwijl het afkoelt. Laat een nacht staan, snijd vervolgens in dunne plakjes en serveer!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren