Chili van kikkererwten

    Chili van kikkererwten

    2keer bewaard
    4uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Lang geleden zag ik eens in een restaurant chili op de spijskaart omschreven als ‘de befaamde hongerdoder.’

    Marco California, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 400 g kikkererwten
    • ruim water om de bonen te koken (dubbele hoeveelheid)
    • 2 laurierblaadjes
    • 1 1/2 kg tomaten
    • 3 theelepels paprikapoeder (mild)
    • 2 theelepels chilipoeder
    • 250 g zilvervliesrijst
    • water om de rijst te koken (ca. 1/2 liter)
    • 1 kg wortels
    • water om de wortels in te koken
    • 12-15 reepjes ontbijtspek of bacon, even uitgebakken
    • (eventueel) 100 g jonge kaas in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:4uur 

    1. Was de avond tevoren de kikkererwten (kekererwten) en zet ze in de week met ruim water; ververs het water in de loop van de dag een paar keer.
    2. 3 1/2 uur voor etenstijd: zet de kikkererwten op hoog vuur met vers water; zet ook een ruime hoeveelheid water op in een fluitketel.
    3. Giet het water van de kikkererwten af als ze aan de kook zijn, spoel ze goed af, en zet ze weer op met het kokende water uit de fluitketel, en laat ze drie uur zachtjes koken, met de laurierblaadjes,
    4. Snijd de tomaten, en laat ze een paar uur stoven, met het paprikapoeder en de chili.
    5. Zet een uur voor etenstijd de zilvervliesrijst op.
    6. Bak de reepjes bacon licht, en breek of snij ze in stukjes van 2-3 cm, meng ze door de tomaten.
    7. Rasp ondertussen de wortels, snijd ze in schijfjes, en kook ze 20 minuten.
    8. Giet de kikkererwten af, verwijder de laurierblaadjes, en meng de kikkerewten door de gestoofde tomaten.
    9. Schep de kikkererwten, rijst en wortels op de borden. Meng eventueel kaas door de kikkererwten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Marco
    van
    0

    Andere ingrediënten gebruikt. Vroeger maakte ik chili van bruine bonen of capucijners, en bakte ik er een paar paprika’s bij in plaats van de tomaten, maar sommige mensen krijgen last van paprika’s. - 07 okt 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren