Sponscake voor Pesach

    Sponscake voor Pesach

    2keer bewaard
    1uur40min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke sinaasappelsponscake, perfect voor Pesach. In dit recept wordt fijn matsemeel gebruikt.

    Ingrediënten
    Porties: 14 

    • 8 eidooiers
    • 225 gr kristalsuiker
    • 1 eetlepel sinaasappelrasp
    • 50 gr fijn matsemeel
    • 2 volle eetlepels aardappelzetmeel
    • het wit van 8 eieren
    • 100 gr kristalsuiker
    • 1 1/2 eetlepel vers sinaasappelsap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. De oven voorverwarmen op 160°C/gasstand 3. Een stuk bakperkament knippen om een tulband van 25,5 cm te bekleden. Niet invetten.
    2. De dooiers tot lichtgekleurd opkloppen. Geleidelijk 225 gr kristalsuiker en sinaasappelrasp toevoegen en kloppen tot een dik, lichtgeel beslag ontstaat (ong. 7 minuten). Matsemeel en aardappelzetmeel in een kom zeven en apart zetten.
    3. Eiwit in een grote metalen of glazen kom tot schuimend opkloppen. Geleidelijk resterende suiker toevoegen en blijven kloppen tot stijve pieken ontstaan.
    4. Afwisselend matsemeel en sinaasappelsap door het dooiermengsel scheppen.
    5. 1/3 van het eiwit door het beslag scheppen en vervolgens snel de rest van het eiwit tot alle spoorvorming is verdwenen. In een gelijkmatige laag over de tulband verdelen.
    6. 1 uur en 10 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de keert terugveert als je er op drukt. Met een bot mes de rand van de bakvorm lossnijden en de cake omgekeerd op een rooster laten afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren