Ingemaakte champignons

    Ingemaakte champignons

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig te maken en smakelijk Pools voorgerecht voor elke gelegenheid. Een geweldige aanvulling op kleurrijke salades. Het eenvoudigste gerecht wordt culinair dankzij de ingemaakte champignons.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 10 potten

    • 1 kg champignons
    • 1 theelepel zout
    • 3 wortels, gesneden
    • 20 pareluitjes
    • 10 laurierbladeren
    • mosterdzaadjes
    • pimentzaden
    • peperkorrels
    • Pekel
    • 600 ml water
    • 250 ml azijn
    • 2 theelepels zout
    • 2 theelepels suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Bedek in een soeppan de champignons met water, voeg 1 theelepel zout toe en laat 10 minuten koken.
    2. Combineer het water, azijn, zout en suiker in een andere pan. Kook 10 minuten.
    3. Zet 10 gesteriliseerde potten met een inhoud van 200ml klaar. Leg in elke pot steeds laagjes champignons, een paar plakjes wortel, 2 uitjes, een laurierblad, wat mosterdzaad, pimentzaden en peperkorrels. Giet de pekel erin om de champignons te bedekken.
    4. Draai de deksels erop en zet de potten in een grote pan. Giet er water bij tot de pan 3/4 vol is. Breng aan de kook en laat 20 minuten koken. Zet opzij, op de kop, en laat afkoelen.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren