Courgette inmaken

    Courgette inmaken

    3keer bewaard
    42min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Ingemaakte courgettes zijn de perfecte zelfgemaakte toevoeging voor op een belegd broodje. Gebruik verse courgette als ze in het seizoen zijn en bewaar ze dan voor tijdens de winter! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 7 potten van 500 ml

    • 1 grote courgettes
    • 1 eetlepel mosterdzaad
    • 28 hele peperkorrels
    • 1 ui, gesneden
    • 1 wortel, gesneden
    • 1 bol knoflook, gepeld en in plakjes gesneden
    • 28 pimentzaden
    • 7 laurierbladeren
    • 1 bosje verse dille
    • Pekel
    • 1 liter water
    • 235 ml natuurazijn (10%)
    • 2 eetlepels zout
    • 300 gr suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:42min 

    1. Schil de courgette, verwijder de zaadjes en snijd in reepjes of schijfjes.
    2. Steriliseer 7 potten van 500 ml. Leg een plakje wortel en ui, een teentje knoflook en een theelepel gehakte dille op de bodem van elke pot.
    3. Leg de courgette reepjes in de potten. Voeg 4 hele peperkorrels en piment, een snufje mosterd en een laurierblad toe.
    4. Pekel:

    5. Meng water, azijn, zout en suiker. Breng aan de kook. Giet in de potten.
    6. Draai de deksels erop en laat ze 7 minuten pasteuriseren. Bewaar op een koele en donkere plaats.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Video

    Courgette inmaken
    Courgette inmaken

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren