Winterse bonenstoofpot

    Winterse bonenstoofpot

    2keer bewaard
    1dag1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Eenvoudig te maken en een zeer smakelijk gerecht. Stevig en vol van smaak! Witte bonen met stukjes worst in een lekker stoofpotje. Heerlijk met knapperig brood!

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 500 gr witte bonen (grote)
    • 100 gr Poolse worst, in plakjes
    • 100 gr mager gerookt spek, in plakjes
    • 2 uien, in blokjes gesneden
    • 50 gr tomatenpuree
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 theelepel marjolein
    • zout en peper naar smaak
    • 3 laurierbladeren
    • 4-5 pimentzaden
    • olie voor het bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 1dag weken  ›  Klaar in:1dag1uur15min 

    1. Leg de bonen in een grote pan, dek af met warm water (er moet twee keer zoveel water als bonen zijn). Laat 24 uur weken.
    2. De volgende dag, giet je er meer water bij als dat nodig is, voeg dan de kruiden toe en laat 50 minuten sudderen.
    3. Verhit de olie op middelhoog vuur, bak de ui en knoflook. Roer de worst en spek erdoor, bak enkele minuten. Voeg toe aan de pan met bonen en laat nog eens 10 minuten sudderen. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg peper naar smaak toe, breng weer aan de kook. Haal van het vuur en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren