Poolse jachtschotel

    Poolse jachtschotel

    2keer bewaard
    2uur30min


    Maak dit als eerste!

    Deze traditionele Poolse stoofschotel wordt bereid met verschillende soorten vlees, zuurkool en verse kool. Verder word je verleid door de heerlijke smaak van jeneverbessen en honing. Onweerstaanbaar! En het smaakt de volgende dag nog beter!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 pot (900 ml) zuurkool
    • 1 middelgrote witte kool, geraspt
    • 200 gr Poolse worst, gehalveerd en in plakjes gesneden
    • 250 gr spek, in blokjes gesneden
    • 500 gr runderstoofvlees, in blokjes
    • 235 ml droge rode wijn (Merlot)
    • 4 laurierbladeren
    • 6 jeneverbessen of pimentzaden
    • 2 eetlepels honing
    • 1 eetlepel reuzel (of gebruik boter)
    • handvol gedroogde wilde paddenstoelen, geweekt
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Week de paddenstoelen ongeveer een half uur in heet water.
    2. Smelt de reuzel in een grote pan, bruin het spek hierin. Roer de blokjes rundvlees erdoor en bak ook deze bruin.
    3. Giet de geweekte paddenstoelen met het water bij het vlees. Snijd ze kleiner als ze te groot zijn. Voeg zuurkool en witte kool toe, evenals de jeneverbessen, laurier, zout en peper.
    4. Giet er 1/2 liter water bij en laat sudderen tot het vlees gaar is. Roer er een kopje rode wijn door, samen met de worst en honing, meng goed. Laat 20 minuten sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren