Deze traditionele Poolse stoofschotel wordt bereid met verschillende soorten vlees, zuurkool en verse kool. Verder word je verleid door de heerlijke smaak van jeneverbessen en honing. Onweerstaanbaar! En het smaakt de volgende dag nog beter!
J
Jacek
4 personen hebben dit gemaakt
Ingrediënten
Porties: 8
1 pot (900 ml) zuurkool
1 middelgrote witte kool, geraspt
200 gr Poolse worst, gehalveerd en in plakjes gesneden
Week de paddenstoelen ongeveer een half uur in heet water.
Smelt de reuzel in een grote pan, bruin het spek hierin. Roer de blokjes rundvlees erdoor en bak ook deze bruin.
Giet de geweekte paddenstoelen met het water bij het vlees. Snijd ze kleiner als ze te groot zijn. Voeg zuurkool en witte kool toe, evenals de jeneverbessen, laurier, zout en peper.
Giet er 1/2 liter water bij en laat sudderen tot het vlees gaar is. Roer er een kopje rode wijn door, samen met de worst en honing, meng goed. Laat 20 minuten sudderen.