Japanse aardappelsalade

    Japanse aardappelsalade

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze romige aardappelsalade is vergelijkbaar met aardappelpuree met lekkere stukjes erin. Koude aardappelpuree wordt gecombineerd met komkommer, wortel, rode ui, ham en Japanse mayonaise. Serveer met partjes tomaat en sla of als broodbeleg.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 - 4 personen

    • 300 gr aardappelen, in blokjes
    • 50 gr komkommer, zaden verwijderd en in fijne blokjes gesneden
    • 20 gr wortel, julienne gesneden
    • 40 gr rode ui, fijngesneden
    • 20 gr ham, fijngesneden
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 mespuntje zwarte peper
    • 1 1/2 theelepel suiker
    • 3 eetlepels Japanse mayonaise (Kewpie, bij de toko in een fles met een baby erop)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook op middelhoog vuur tot de aardappelen gaar zijn. Laat ze uitlekken.
    2. Doe de aardappelen terug in de pan op laag vuur. Pureer de aardappelen, haal dan de pan van het vuur. Doe ze in een grote kom en laat afkoelen.
    3. Eenmaal afgekoeld, voeg je de komkommer, wortel, rode ui, ham, zout, peper, suiker en mayonaise toe. Bewaar in de koelkast totdat je het gaat serveren.

    Japanse mayonaise:

    Japanese mayonaise smaakt iets anders dan gewone mayonaise. Deze mayonaise wordt gemaakt met een beetje rijstazijn en vetsin, wat het een bijzondere smaak geeft. Je kunt het online of in Aziatische supermarkten kopen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren