Japanse sushirijst

    Japanse sushirijst

    1keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Gebruik deze witte rijst voor sushi of andere Japanse gerechten. Voor het beste resultaat gebruik je Japanse korte korrelrijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 185 gr Japanse sushi korte korrelrijst
    • 260 ml koud water
    • een vierkant stuk nori (zeewier), optioneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Spoel de rijst af in een zeef tot het water helder is. Dit duurt meestal enkele minuten. Laat goed uitlekken, doe het vervolgens in een middelgrote pan en dek af met 260 ml koud water. Voeg de nori toe, indien je deze gebruikt.
    2. Laat de rijst 5 tot 10 minuten in het water weken, dek af met een deksel en breng aan de kook. Je weet dat het is begonnen met koken als het deksel schudt - kom niet in de verleiding om het deksel op te tillen. In plaats daarvan, zet je het vuur laag en laat nog 5 minuten koken.
    3. Haal de pan van het fornuis en laat nog minstens 10 minuten staan - maar haal de deksel er nog steeds NIET af!
    4. Roer de gekookte rijst een beetje met een vork door, laat afkoelen voor gebruik.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren