Chocoladekoekjes van Jazz

    Chocoladekoekjes van Jazz

    2keer bewaard
    28min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze koekjes zijn zo eenvoudig, dat zelfs ik ze kan maken! Dit is slechts het basisrecept, maar je kan er wat stukjes fijngehakte chocolade, gemalen walnoten - of noem maar op, aan toevoegen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 biscuits

    • 150 gr zelfrijzend bakmeel
    • 25 gr cacaopoeder
    • 75 gr boter, gekoeld
    • 100 gr suiker
    • een paar druppels vanille-extract
    • 1 ei, geklopt
    • 4 eetlepels poedersuiker
    • water, zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:28min 

    1. Zeef de bloem en cacao in een kom en wrijf de boter erdoor. Meng tot een kruimeldeeg.
    2. Meng de suiker, vanille en het ei erdoor en kneed het samen tot het mengsel een dikke kleverige klomp deeg is.
    3. Strooi een beetje bloem over je werkvlak en rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm (al kan dit dunner of dikker zijn als je wilt).
    4. Snijd in rondjes met behulp van een koekjesuitsteker (of de bovenkant van een koffiekopje als je wilt!) Leg ze op een ingevette bakplaat. De koekjes kunnen zo dicht tegen elkaar liggen als je wilt. Ze zullen wat verspreiden, maar je kan ze makkelijk scheiden wanneer ze gebakken zijn.
    5. Bak ongeveer 8 minuten in een voorverwarmde oven (180°C / gasovenstand 4).
    6. Terwijl de koekjes bakken, meng je een beetje poedersuiker. Voeg ZEER langzaam water toe! Alleen maar een beetje tot er een dik glazuur ontstaat.
    7. Als ze gebakken zijn laat je ze een paar minuten uitharden en dan leg je ze op een rek om af te koelen. Smeer er als ze afgekoeld zijn wat glazuur op.
    8. Kook wat water, zet een kopje thee en genieten van een koekje of twee voordat iedereen ze opeet!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren