Bigos stoofpot

    Bigos stoofpot

    4keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Bigos is een snelle en eenvoudige Poolse stoofpot met zuurkool en worst. Vol van smaak, en erg lekker geserveerd met brood of aardappelen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kilo zuurkool
    • 400 gr Poolse worst, in blokjes gesneden
    • 1 grote wortel, geraspt
    • 300 gr champignons, in schijfjes
    • 2 uien, gesnipperd
    • 10 pimentzaden
    • 5 laurierbladeren
    • peper, bouillonkorrels en Maggi, naar smaak
    • 5 eetlepels plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Spoel de zuurkool goed af en laat uitlekken. Als het te zuur is, giet ruim kokend water over de zuurkool en laat 10 minuten koken. Giet daarna af en laat uitlekken.
    2. Meng de zuurkool, 250 ml water, 2 eetlepels olie, wortel en kruiden in een grote pan. Laat 20 minuten sudderen.
    3. Ondertussen bak je de worst, champignons en ui. Voeg toe aan de pan, meng goed en laat sudderen tot de zuurkool gaar is. Breng op smaak met zout en peper indien gewenst.

    Tips:

    Je kunt gebakken varkensvleesblokjes in plaats van worst toevoegen. Om de smaak wat zoeter te maken kun je 2 eetlepels tomatenpuree en een eetlepel suiker toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren