Engelse custard

    Engelse custard

    3keer bewaard
    25min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Echte custard zoals je die in Engeland vindt, is soms maar moeilijk te krijgen. Het smaakt naar onze vla, maar het is ietsjes anders. Het is erg lekker om warme custard bij appeltaart te serveren. Maak deze custard het liefst met kakelverse scharreleieren.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 600 ml volle melk
    • 2 eetlepels suiker
    • 4 eierdooiers, losgeklopt
    • 1 theelepel maïzena (opgelost in een beetje water)
    • 2 eetlepels room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de melk zachtjes in een pan met zware bodem, voeg de suiker toe en laat oplossen - Laat het NIET koken.
    2. Voeg de losgeklopte eierdooiers toe, blijf voortdurend roeren.
    3. Voeg de maïzena (opgelost in een beetje water) toe als je vindt dat het mengsel niet dik genoeg is. Kook 2 minuten terwijl je de hele tijd roert.
    4. Haal van het vuur, klop de room erdoor en serveer!

    Tip

    Voeg naar smaak meer of minder suiker toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren