Poolse broodjes met spek en kaas

    Poolse broodjes met spek en kaas

    3keer bewaard
    45min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze broodjes gevuld met spek en kaas zijn eenvoudig te maken en zijn een heerlijke traktatie voor elke gelegenheid. Heerlijk bij het diner, met een salade of gewoon als een tussendoortje. Heel smakelijk, zelfs voor het ontbijt de volgende dag! Het is een Pools recept!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 18 rolls

    • 150 gr plakjes bacon, gebakken en in stukjes gesneden
    • 350 gr bloem (of volkorenbloem)
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 250 gr geraspte kaas
    • 75 gr boter, zacht
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 theelepel Provençaalse kruiden
    • 1/2 theelepel zwart komijnzaad
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 250 ml melk
    • paneermeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Bak het spek krokant in een koekenpan.
    3. Meng de bloem, bakpoeder, kruiden, spek, kaas en boter in een grote kom. Giet de melk erbij en meng goed. Kneed tot een glad geheel, als het mengsel te losjes is, voeg je meer bloem toe.
    4. Vorm kleine bolletjes, bedek ze met paneermeel, druk ze voorzichtig plat en leg ze op de bakplaat.
    5. Bak ze 15 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren