Pasta met witte bonen (Pasta e Fagioli)

    Pasta met witte bonen (Pasta e Fagioli)

    8keer bewaard
    2uur20min


    81 personen hebben dit gemaakt

    Dit alledaagse Italiaanse gerecht kent veel verschillende versies en wordt meestal als hoofdmaaltijd geserveerd. Hier eentje die nét even anders is.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 400 gr droge cocobonen of cannellinibonen
    • 1 mergpijpje met vlees
    • 2,25 liter water
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 ui, versnipperd
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 blikken (400 gr) tomaatblokjes
    • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
    • 1 wortel, fijngesneden
    • 1/2 theelepel gemalen gedroogde chilipeper
    • 225 ml water
    • 1/2 pak (500 gr) macaroni
    • zout en versgemalen peper naar smaak
    • handje gehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Bonen, mergpijpje en water in een grote pan op hoog vuur aan de kook brengen. Het vuur matig laag zetten, de pan afdekken en zachtjes laten koken tot de bonen gaar zijn (ong. 1 1/2-2 uur).
    2. Als de bonen bijna gaar zijn in een braadpan op matig vuur olijfolie verhitten en hierin ui en knoflook fruiten tot ze zacht en glazig zijn (ong. 5 minuten). Tomaat, selderij, wortel, chilipeper en water erdoor roeren, het vuur matig laag zetten en bakken tot de wortel zacht is (ong. 10 minuten).
    3. Macaroni toevoegen.
    4. Terwijl de macaroni gaart het mergpijpje uit de bonen nemen. Het vlees eraf snijden en in stukjes snijden. Het bot weggooien.
    5. Als laatste bonen en stukjes vlees door het macaronimengsel roeren. Naar behoefte eventueel meer water toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper en zachtjes laten sudderen tot macaroni en bonen gaar zijn (5-15 minuten). Op het laatste moment fijngesneden peterselie erdoor roeren en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Rutger123
    van
    1

    Deze pasta is eenvoudig van smaak, maar dat maakt het juist erg lekker. - 23 nov 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren