Kalkoensoep met gerst

    Kalkoensoep met gerst

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur45min


    Maak dit als eerste!

    Deze hartige en lekkere kalkoensoep wordt gemaakt met restjes vlees van een overgebleven karkas van een kalkoen. Vries deze soep in om er de hele winter lang van te kunnen genieten!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 kalkoenkarkas met restjes vlees eraan
    • 2,5 liter water, kippen- of groentebouillon
    • 2 stengels bleekselderij, gehakt
    • 2 wortels, fijngesneden
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 laurierblad
    • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
    • knoflookzout, naar smaak
    • zout en peper, naar smaak
    • 125 gr parelgort

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Kook het kalkoenkarkas in het water of de bouillon gedurende 30 minuten. Haal van het vuur en haal het karkas uit de bouillon. Zodra het karkas iets is afgekoeld, haal je het kalkoenvlees van de botten en gooi je het karkas weg.
    2. Bak in een aparte pan de bleekselderij, wortel en ui in een klontje boter tot ze zacht zijn. Voeg toe aan de bouillon samen met het kalkoenvlees.
    3. Zet de pan terug op middelhoog vuur en voeg de kruiden en gerst toe. Voeg extra water toe indien nodig. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat gedurende 1 uur zachtjes koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren