Kaneelvlinders (palmiers)

    Kaneelvlinders (palmiers)

    51keer bewaard
    25min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Eenvoudige en lekkere Franse kaneelkoekjes die slechts twee ingrediënten vereisen! Bladerdeeg en kaneelsuiker. Voor de beste resultaten gebruik je bladerdeeg van een goede kwaliteit.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 4 eetlepels kaneelsuiker (of 3 eetlepels suiker met 1 eetlepel kaneel mengen)
    • 4 plakjes kant-en-klaar bladerdeeg, ontdooid

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C / gasovenstand 6. Bedek een bakplaat met bakpapier. Plak de 4 plakjes bladerdeeg aan elkaar met een beetje water en rol eventueel nog met een deegroller tot een mooie, vierkante lap deeg.
    2. Strooi de kaneelsuiker over het bladerdeeg. Rol met een deegroller om de suiker erin te drukken. Draai het deeg om en herhaal.
    3. Vouw aan de onderkant een rand van 2 cm van het deeg naar het midden. Doe dit ook aan de bovenkant. Je werkt dus naar elkaar toe. Blijf dit doen tot de vouwen in het midden samenkomen. Vouw dan nog een keer dubbel. Nu snij je reepjes van 1,5 cm dik.
    4. Leg de vlinderkoekjes plat (op de gesneden kant) op de bakplaat ongeveer 2 cm uit elkaar. Duw de zijkantjes een beetje van elkaar af. Laat gedurende 15 minuten in de koelkast staan.
    5. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten of tot ze goudbruin zijn. Serveer warm of koud.

    Baktijd:

    Om ze aan beiden kanten mooi bruin te bakken, is het verstandig de koekjes halverwege om te draaien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren