Karamel

    Karamel

    2keer bewaard
    15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Je kunt het eerste deel van dit recept gebruiken als de karamelbasis voor crème karamel, of als glazuur voor profiteroles of als karamellaag over appels. Als je liever een romige karamelsaus krijgt voor over ijs bijvoorbeeld, ga dan verder met het tweede deel van het recept.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Karamel
    • 225 gr suiker
    • 60 ml water
    • 1 theelepel citroensap
    • Voor een romigere karamelsaus
    • 120 ml slagroom
    • 100 gr boter, in kleine stukjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

      Om een ​​basis karamel te maken:

    1. Smelt de suiker in een steelpan met zware bodem, op een middelhoog vuur, kantel de pan af en toe om ervoor te zorgen dat alle suiker is opgelost.
    2. Wanneer het een bruin-rode amberkleur krijgt, haal je het van het vuur en voeg je voorzichtig het water en citroensap toe. Roer stevig om een gladde, schenkbare karamel te maken.
    3. Om een ​​schaaltje of ander vorm van karamel te maken, giet je er een beetje warme karamel in. Kantel zodat de karamel de bodem en de zijkanten goed bedekt. Giet overtollige karamel er weer uit.
    4. Om profiteroles of appels te bedekken, rijg je het op een spies en dompel je het onder in de warme karamel om het goed te bedekken.
    5. Om een ​​romige karamelsaus te maken:

    6. Voeg de room en de boter toe. Klop goed door elkaar, maar pas op want de karamel kan spatten. Serveer warm of bewaar in de koelkast voor later gebruik.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Kippekop
    van
    0

    Lijkt mij lekker, ik ga het maken voor mijn taart - 01 jul 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren