Cake met karamel en peer

    Cake met karamel en peer

    3keer bewaard
    1uur5min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Deze omgekeerde cake is eenvoudig te maken en smaakt heerlijk. De karamelsaus wordt bedekt met peren en cakebeslag, en daarna gebakken. Eenmaal gebakken, even omkeren, snijden, en met ijs of slagroom serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 100 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 60 gr boter
    • 2 peren, geschild en in partjes gesneden
    • 90 gr boter
    • 90 gr suiker
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 175 gr bloem
    • 1 1/2 theelepels bakpoeder
    • 80 ml melk
    • 1/2 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet een bakblik in.
    2. Smelt de boter in een steelpan, roer de donkere basterdsuiker er op laag vuur door tot het gaat borrelen. Giet het mengsel in het bakblik. Rangschik de peren en dan de karamelsaus erover.
    3. Meng de boter en suiker tot een romig en luchtig geheel. Voeg de eieren toe en klop zachtjes met de mixer. Roer de melk en vanille-extract erdoor.
    4. Zeef de bloem en bakpoeder boven het beslag en klop tot een glad mengsel. Giet over de peren en bak 35 minuten of tot de cake goudbruin is.
    5. Haal de cake uit de oven en laat 10 minuten afkoelen, snij met een mes langs de randen van de cake om deze los te maken, en keer daarna om op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren