Karpatka taart

    Karpatka taart

    1keer bewaard
    1uur40min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke taart met een lichte romige vulling. Hij dankt zijn naam aan de Poolse bergketen: de Karpaten, want de ongelijke bovenkant lijkt op bergtoppen.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • Deeg
    • 235 ml water
    • 125 gr margarine
    • 250 gr bloem
    • 5 eieren
    • 1 theelepel bakpoeder
    • Vulling
    • 235 ml melk
    • 220 gr suiker
    • 2 eetlepels instant mix voor vanillepudding
    • 125 ml melk
    • 1/2 eetlepel bloem
    • 2 eetlepels poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur40min 

      Deeg:

    1. Combineer water en margarine, breng aan de kook. Terwijl het mengsel kookt, doe je de bloem erbij en meng goed. Zet opzij om af te koelen.
    2. Roer er 5 eieren en het bakpoeder door en meng goed. Verdeel het beslag door de helft.
    3. Verwarm de oven voor op 250 graden C. Giet de helft van het beslag in een ingevet 23 x 33 cm bakblik en bak 30 minuten tot het goudbruin zijn en er golven op de bovenkant zichtbaar zijn. Haal uit de oven en bak de andere helft op dezelfde manier.
    4. Vulling:

    5. Meng de melk en suiker in een pan en breng aan de kook. Roer de vanille dessert mix, melk en bloem erdoor, meng goed en laat een paar minuten koken. Laat het mengsel afkoelen. Maak de boter zacht, voeg geleidelijk het afgekoelde mengsel toe, meng tot het goed gecombineerd is.
    6. Verdeel de vulling over een van de taarthelften en bedek met de andere helft. Bestrooi met poedersuiker en zet in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren