Kastanjevulling voor kalkoen

    Kastanjevulling voor kalkoen

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur45min


    Maak dit als eerste!

    Verrukkelijke kastanjevulling voor je kerstkalkoen naar Amerikaans recept. Dit is een gezond, klassiek recept dat altijd een succes is bij je gasten.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 vulling voor 1 kalkoen

    • 175 gr kastanjes
    • 175 gr boter of margarine
    • 3 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
    • 2 uien, gesnipperd
    • 1 brood van een paar dagen oud, in stukjes
    • 2 eieren
    • 3 eetlepels melk
    • 1 1/2 theelepel zout
    • 1/4 theelepel zwarte peper
    • 1 theelepel Italiaanse kruiden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Verwarm de oven voor op 250°C / gasovenstand 9.
    2. Snijd met een scherp mes een kruisje in elke kastanje, probeer door de huid te prikken zonder het vlees te breken. Leg ze op een bakplaat en rooster gedurende 15 minuten.
    3. Laat de kastanjes afkoelen, schil ze en breek ze in kleine stukjes.
    4. Smelt in een grote pan de boter en bak de selderij en de ui op matig vuur. Als de uien zacht en doorschijnend zijn, voeg je de kastanjes, zout, peper en Italiaanse kruiden toe.
    5. Leg de broodblokjes in een grote kom en giet het kastanjemengsel erover. Klop de eieren en melk bij elkaar en giet erbij. Roer goed.
    6. Vul je kalkoen met de vulling en leg extra vulling in een pakketje van aluminiumfolie erbij in de oven om samen met de kalkoen mee te bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren