Kedgeree (vis- en rijstschotel)

    Kedgeree (vis- en rijstschotel)

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    Maak dit als eerste!

    Kedgeree is altijd al een favoriet bij ons thuis. Het is een zeer populair gerecht in Engeland. Ik maak dit recept al zo lang als ik me kan herinneren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 gr gerookte kabeljauw of schelvis, gekookt en in stukjes
    • 110 gr zilvervliesrijst
    • 2 eieren, hardgekookt
    • 55 gr boter
    • zout en peper, naar smaak
    • 1,5 theelepel cayennepeper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook de rijst zoals je gewend bent. Giet zo goed mogelijk af. Papperige rijst bederft dit gerecht.
    2. Pocheer de schelvis ongeveer 15 minuten in een beetje melk of water of tot hij zacht en gaar is.
    3. Snijd het wit van de eieren in plakjes.
    4. Maal het eigeel door het door een zeef te halen.
    5. Doe boter in een pan en voeg vis, rijst, eiwit, zout, peper en cayennepeper toe.
    6. Roer voorzichtig door elkaar tot het door en door warm is.
    7. Doe het mengsel in een schaal en maak in de vorm van een piramide met een vork en garneer met het eigeel.

    Serveersuggestie:

    Versier het gerecht rondom met groene gekookte erwtjes. Dat ziet er prachtig uit!

    Maak een dag vooruit:

    Je kunt voorgekookte rijst gebruiken (van de vorige dag) en de vis kun je ook al een dag van tevoren gaar koken. Op de dag zelf kun je dan heel snel dit gerecht in elkaar zetten. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren