In curry gebakken aardappels

    In curry gebakken aardappels

    18keer bewaard
    45min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk, Indisch-geïnspireerde, vegetarische aardappelschotel. Aardappelen worden gaar gebakken in een zelfgemaakte currypasta. Serveer met rijst en een groente curry.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 6 

    • 6 grote aardappelen, in blokjes
    • olie
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 grote ui, gesneden
    • 1 grote rode paprika, in plakjes gesneden
    • 1 eetlepel garam marsala
    • 1 eetlepel gemalen koriander
    • 1 eetlepel gemalen komijn
    • 1 eetlepel gemalen kurkuma
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • 1 eetlepel mosterdpoeder
    • 1 verse chilipeper of naar smaak
    • 6 verse tomaten, fijngehakt
    • 250 ml water
    • 1 bosje verse koriander, gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook ze 75% gaar, in ongeveer 10 minuten, giet af en zet ze opzij.
    2. Verhit ondertussen een grote koekenpan met olie. Bak de knoflook, ui en paprika tot ze zacht zijn, ongeveer 10 minuten. Zet opzij.
    3. Roerbak de garam masala, gemalen koriander, komijn, kurkuma, paprikapoeder, mosterdpoeder en verse chilipeper gedurende 2 minuten. Voeg 4 eetlepels water toe om het tot een pasta te maken.
    4. Voeg de gehakte tomaten toe aan de kruidenpasta en bak 3 minuten. Kruid goed met zout en peper. Voeg de aardappelen, uien en rode paprika toe. Meng goed.
    5. Voeg 125 ml water toe en laat gedurende 10-15 minuten koken. Roer goed en voeg meer water toe als dat nodig is. Serveer met verse koriander.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren