Kersen- en rodewijnsorbet

    Kersen- en rodewijnsorbet

    Voeg toe aan favorieten!
    5uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk zomers dessert, of eigenlijk twee, want je maakt twee soorten ijs: kersensorbet en rodewijnsorbet, die je in gekoelde glazen serveert. Het is licht alcoholisch, zoet, fruitig en zeer verfrissend.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 400 gr suiker, apart te verwerken
    • 500 ml water, apart te verwerken
    • 500 ml rode wijn, verdeeld
    • 1 blik (425 gr) ontpitte kersen, bewaar het sap
    • 1 eetlepel gembersiroop
    • eiwit van 3 eieren
    • 6 aardbeien
    • muntblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 4uur in de diepvries  ›  Klaar in:5uur 

    1. Koel 2 ondiepe metalen blikken in de koelkast.
    2. Verwarm 250 ml water, 200 gr suiker en het bewaarde sap van de kersen in een pan op matig vuur.
    3. Vewarm 250 ml water, 250 ml rode wijn en 200 gr suiker in een andere pan op matig vuur.
    4. Breng beide pannen aan de kook.
    5. Maal de kersen grof in een blender (of zo glad als je wilt).
    6. Kook de suikermengsels in tot een lichte siroop, door ze te koken zonder te roeren gedurende ongeveer 10 minuten.
    7. Haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
    8. Roer de kersensiroop door de kersen. Giet het mengsel in een van de gekoelde blikken, dek goed af met aluminiumfolie en zet 2 uur in de vriezer.
    9. Klop de rodewijnsiroop door de resterende rode wijn. Giet in het andere gekoelde blik, dek goed af met aluminiumfolie en zet 2 uur in de vriezer. (Omdat er nog wat alcohol in dit blik zit, kan het langer duren voordat jet invriest).
    10. Klop het eiwit stijfjes tot zachte pieken vormen. Verdeel het eiwit in tweeën en klop door elk sorbetmengsel tot het een vrij dik, egaal geheel is. Laat nog 2 uur invriezen.
    11. Koel de serveerglazen minstens een half uur van tevoren.
    12. Met behulp van een gekoelde metalen lepel, schep je wat kersensorbet in een gekoeld glas, bedek met een bolletje rodewijnsorbet. Garneer met een aardbei en een takje munt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren