Fruitcake voor Kerst

    (5)
    2 uur 20 minuten

    Kerstmis zou gewoon geen kerst zijn zonder een fruitcake! Dit is een eenvoudige, rijke en fruitige cake die makkelijk te maken is. Ook perfect als kado.


    9 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 kilo gemengd gedroogd fruit
    • 250 gr biggareaux (gekonfijte kersen)
    • 125 gr boter
    • 165 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 1 theelepel koekkruiden
    • 125 ml brandewijn of rum
    • 125 ml sinaasappelsap
    • 2 eetlepels marmelade
    • 125 gr bloem
    • 125 gr zelfrijzend bakmeel
    • 2 grote eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 160°C / gasovenstand 2 1/2.
    2. Bedek de bodem van een springvorm van 20 cm doorsnede aan de binnenkant met 2 lagen krantenpapier. Dan bedek je de bodem en zijkant aan de binnenkant met bakpapier. Het bakpapier moet hoger uitkomen dan de bovenkant van het blik.
    3. Doe het fruit, boter, kruiden, suiker, sap, alcohol, en marmelade in een grote pan en verhit tot het kookt. Laat 3 minuten zachtjes koken. Laat afkoelen.
    4. Roer de eieren en meel door het afgekoelde mengsel.
    5. Giet het mengsel in de bakvorm. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 2 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (5)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren