Pasta met tomaat en mais

    Pasta met tomaat en mais

    3keer bewaard
    30min


    128 personen hebben dit gemaakt

    Deze lichte, zomerse pasta is een gerecht om verse tomaten uit eigen tuin te verwerken. In een handomdraai klaar en heerlijk.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 500 gr penne (of andere pasta)
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels rode wijnazijn
    • 75 gr diepvriesmais, gekookt
    • 4 tomaten, fijngesneden
    • 3 lente-uitjes, versnipperd
    • zout naar smaak
    • versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
    • handje gehakte basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. De pasta volgens de gebruiksaanwijzing koken. Afgieten en apart zetten.
    2. Intussen olijfolie, rode wijnazijn, zout en peper in een kom vermengen. Tomaat, mais en lente-ui erdoor roeren. 5-10 minuten laten staan.
    3. De penne erdoor scheppen, bestrooien met Parmezaanse kaas en verse basilicum en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren