Shortbread voor Kerst

    Shortbread voor Kerst

    2keer bewaard
    1uur5min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze zandkoekjes (shortbread genaamd) zijn altijd een traditie met Kerstmis in onze Australische familie. Een paar jaar geleden begon ik te experimenteren met mijn overgrootmoeders recept, zodat het wat sneller en makkelijker te maken is. Ik ben erin geslaagd! Nu is het nog iets lekkerder en veel sneller klaar.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 gr zachte boter (met laag zoutgehalte of ongezouten)
    • 110 gr suiker
    • 280 gr bloem, gezeefd
    • 50 gr maïzena, gezeefd
    • 50 gr rijstemeel, gezeefd
    • suiker, om mee te bestrooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C. Doe de boter en suiker in een keukenmachine en meng tot een bleek egaal mengel.
    2. Zodra het goed gemengd is, voeg het meel toe en meng kort, tot het net gecombineerd is.
    3. Giet in een (23 x 33 cm) bakblik, en druk het met bebloemde handen in het bakblik aan, tot het overal dezelfde hoogte is.
    4. Prik overal gaatjes met een vork. Doe dit zorgvuldig, zodat je het oppervlak plat laat. Bak vervolgens 50 - 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat niet het te donker worden.
    5. Haal uit de oven en snijd in vierkanten of repen in het bakblik, bedek met de suiker. Laat gedurende 5 minuten staan en laat vervolgens afkoelen op een rooster. Bewaar in een luchtdichte container. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren