Kikkercakejes

    Kikkercakejes

    1keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Cupcakes met appel- en frambozen smaak met een kikkergezichtje van glazuur erop :) Mijn vrienden en familie zijn er dol op en ze zijn zo schattig :)

    Ingrediënten
    Opbrengst: 35 cupcakes

    • 225 gr boter
    • 225 gr zelfrijzend bakmeel
    • 225 gr kristalsuiker
    • 4 eieren
    • 2 Granny Smith appels
    • klein potje frambozenjam
    • 2 pakjes groen fondant
    • 1 zakje wit fondant
    • 1 zakje zwart fondant
    • 1 zakje rood fondant

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Meng de boter en de suiker en klop tot een romig geheel. Het is klaar als je de suiker tussen de kom en lepel niet meer kunt horen knarsen.
    2. Voeg bloem en eieren toe. Klop tot een glad en romig geheel. Hoe meer lucht je in de mix hebt hoe luchtiger het zal zijn.
    3. Verwijder het klokhuis en snijd de twee appels in stukjes. Voeg ze dan toe aan de cupcake mix. Meng goed.
    4. Doe anderhalve theelepel van het mengsel in elk cupcakevormpje en bak ongeveer 25 minuten. Zij moeten goudkleurig zijn. Als een breinaald schoon uit een cakeje komt zijn ze gaar.
    5. Laat ze ongeveer 20 minuten op een rooster afkoelen. Terwijl ze afkoelen maak je het glazuur klaar.
    6. Fondant voorbereiding:

    7. Met behulp van een deegroller en een beetje bloem, rol je de fondant uit.
    8. Als de cupcakes zijn afgekoeld, leg je een kleine theelepel frambozenjam in het midden bovenop elk cakeje. Smeer uit. De jam voldoet als lijm tussen de fondant en het cakeje.
    9. Begin met het GROENE glazuur. Knip een cirkel die groot genoeg is om de bovenkant van de cupcake te bedekken.
    10. Met behulp van het WITTE glazuur maak je twee ogen. Leg ze op de groene cirkel. Maak ze vast met wat jam of kokend water.
    11. Maak met het zwarte glazuur twee pupillen. Maak vast met wat jam of warm water.
    12. Maak de mond van het RODE glazuur.
    13. Om het geheel goed vast te zetten borstel je er wat warm water over met een kwastje.
    14. Eet smakelijk!

    Gebruik fondantrestjes

    Je hebt waarschijnlijk veel zwart, wit en rood fondant over. Hmmm..misschien ook maar een paar pinguïn-cupcakes maken? Rood is voor de snavel natuurlijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren