Gevulde kipfilet met roomkaas en salami

    Gevulde kipfilet met roomkaas en salami

    4keer bewaard
    45min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een smakelijke manier om kip of kalkoen op te fleuren. Prosciutto of parmaham is ook heerlijk, als je geen salami hebt.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 kipfilets (of kalkoenfilet)
    • 100 gr roomkaas (bijv. Philadelphia)
    • 6-8 stukjes salami (naar smaak)
    • gesmolten boter of olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Leg de kip of kalkoen tussen twee stukken plasticfolie en sla tot ongeveer 0,5 cm dik (met een deegroller bijvoorbeeld).
    2. Verspreid de roomkaas erover (ik heb dit gedaan met gewone roomkaas, roomkaas met bieslook, en met zwarte peper en ze smaakten allemaal goed!).
    3. Leg de salami op de roomkaas.
    4. Rol de kip of kalkoen op, rol ook de zijkanten op om de vulling erin te houden en zet vast met een spies of keukentouw.
    5. Bestrijk ze met gesmolten boter of olie, en leg ze onbedekt in een hete oven (180°C / gasovenstand 4) gedurende 30-40 minuten, tot ze niet meer roze van binnen zijn. (Als je het vlees eerst een beetje aanbraadt, hoeven ze maar ongeveer 20 minuten in de oven.)
    6. Serveer met de vleesjus erover en je favoriete bijgerechten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren