Kipcurry uit de slowcooker

    Kipcurry uit de slowcooker

    17keer bewaard
    9uur15min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke curry is eenvoudig, bevat weinig vet en is zuivelvrij. Gebakken knoflook en uien worden langzaam gaar gestoofd met de kip in een heerlijke, romige currysaus. Geniet ervan en serveer met rijst.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 - 4 servings

    • 750 gr kipfilets, in stukjes van 2 cm gesneden
    • 1 ui, gesneden
    • 1 teentje knoflook, gesneden
    • 2 eetlepels kerriepoeder
    • 1 theelepel gemalen kurkuma
    • 2 theelepels gemalen komijn
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1 theelepel peper
    • 1 eetlepel fijngesneden of geraspte verse gember
    • 1 grote aardappel, geschild en in blokjes gesneden
    • 2 wortels, geschild en in plakjes gesneden
    • 1 verse chilipeper, in plakjes gesneden
    • 1 stengel citroengras, in plakjes gesneden
    • 550 ml magere kokosmelk
    • 250 ml water
    • 2 kaffir limoenblaadjes, gesneden (optioneel)
    • olie om mee te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 9uur  ›  Klaar in:9uur15min 

    1. Bruin de ui en knoflook in een pan met antiaanbaklaag in wat olie.
    2. Doe alle ingrediënten in een slowcooker, meng goed en laat 9 uur op laag stoven.
    3. Garneer met verse koriander en serveer met rijst en chutney.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren