Paté met krenten

    Paté met krenten

    1keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Een lichte fruitige variant op gewone kippenleverpastei. In deze paté zitten in Gran Marnier geweekte krentjes, heel speciaal!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 60 gr krenten
    • 2 eetlepels Grand Marnier
    • 225 gr boter
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 900 gr kippenlevertjes, ontdaan van vet
    • 120 ml room (liefst met een hoog vetgehalte)
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • 1/2 theelepel gemalen piment
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Week de krenten 1 uur in Grand Marnier.
    2. Smelt 60 gram boter, voeg de ui en de knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de levertjes toe en bak ze, onder af en toe omdraaien, tot ze niet meer roze van binnen zijn.
    3. Meng het lever mengsel, rest van de boter, room, tijm en piment in de keukenmachine. Meng tot een gladde massa. Doe in een kom en roer er de krenten en Grand Marnier door. Breng op smaak met zout en peper. Giet het mengsel in mini-schaaltjes en laat minstens 3 uur in de koelkast opstijven.

    Tip van de kok:

    Als je de krenten weglaat, voeg dan nog wel de Gran Marnier aan het recept toe!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren