Kippensoep met vermicelli

    Kippensoep met vermicelli

    2keer bewaard
    1uur10min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Traditionele kippensoep met groenten. Ideaal voor een feestdag, maar ook voor een doordeweekse maaltijd! Zeer smakelijk.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1/2 kip
    • 300 gr runderschenkel
    • 3 liter water
    • 2 wortels
    • 1 wortelpeterselie
    • 1 kleine knolselderij
    • 1 prei
    • 1 bosje verse peterselie, alleen de blaadjes
    • 1 stengel selderij
    • zout, peper, bouillonkorrels en Maggi naar smaak
    • 250 gr vermicelli

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Spoel de kip af, verdeel in kleine stukjes, doe in een grote pan en bedek met gezouten water. Breng aan de kook. Schep met een schuimspaan het schuim van het oppervlak. Zet het vuur lager en laat 30 minuten zachtjes koken.
    2. Pel en hak de groenten grof, doe in de pan. Bind een half bosje peterselie en een stengel bleekselderij met een witte draad of keukentouw aan elkaar vast en doe in de pan. Voeg de kruiden toe.
    3. Laat 30 minuten zachtjes koken op een laag vuur, verwijder de peterselie en selderij. Breng op smaak met zout en peper.
    4. Ondertussen kook je de vermicelli in een andere pan al dente.
    5. Serveer de soep met de vermicelli en garneer met gehakte verse peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren