Filipijnse kip Caldereta

    Filipijnse kip Caldereta

    1keer bewaard
    6uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit recept met kippenvleugels is erg populair in de Filipijnen, waar het Caldereta heet. Serveer deze stoofschotel met witte rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 10 kippenvleugels
    • 1 (400 gr) blik tomatenblokjes
    • 400 gr gebakken uitjes (uit een pot)
    • 8 teentjes geperste knoflook
    • 1 groene chilipeper, fijngehakt
    • 1 blikje leverworst
    • 5 eetlepels sojasaus
    • 5 eetlepels oestersaus
    • zout en peper naar smaak
    • 3 eetlepels tomatenpuree
    • 2 eetlepels honing of suiker
    • 475 ml water
    • 2 grote aardappels, geschild en in blokjes gesneden
    • 2 grote wortels, in blokjes gesneden
    • 1/2 rode paprika, julienne gesneden
    • 1/2 groene paprika, julienne gesneden
    • 150 gr geraspte belegen kaas
    • 1 eetlepel romige pindakaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 5uur marineren  ›  Klaar in:6uur5min 

    1. Zet een grote kom klaar en meng daarin de kippenvleugels met de tomaten, ui, knoflook, chilipeper, leverworst, sojasaus, oestersaus, zout, peper, tomatenpuree en honing of suiker. Meng goed en marineer 5 uur in de koelkast.
    2. Verhit een grote koekenpan of wok. Voeg de kippenvleugels en marinade toe. Voeg water toe en laat 20 tot 30 minuten sudderen, voeg dan de blokjes aardappel, wortel, paprika, kaas en pindakaas toe. Laat nog 5 tot 10 minuten sudderen, of tot de aardappelen gaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren