Penne met garnalen en tomaten-knoflooksaus

    Penne met garnalen en tomaten-knoflooksaus

    5keer bewaard
    35min


    244 personen hebben dit gemaakt

    Tomaat en ui gesauteerd met knoflook en wijn, vermengd met garnalen en geserveerd over pasta; een snelle, eenvoudige doordeweekse maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 pak (500 gr) penne
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1/2 rode ui, versnipperd
    • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 4 eetlepels witte wijn
    • 2 blikken (400 gr) tomaatblokjes
    • 500 gr grote ganalen, gepeld en schoongemaakt
    • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. De penne volgens de gebruiksaanwijzing koken. Afgieten.
    2. In een koekenpan op matig vuur de olie verhitten en hierin ui en knoflook fruiten tot de uien gaar zijn. Wijn en tomaat erdoor roeren en af en toe roerend 10 minuten laten sudderen.
    3. Garnalen erdoor roeren en deze in 5 minuten opaak sudderen. Pasta erdoor scheppen en net voor serveren Parmezaanse kaas erover strooien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren