Australisch biscuitgebak

  (5)
  45 minuten

  Dit is een Australisch biscuitgebak dat vaak met maïzena wordt gemaakt. Het is niet boterachtig en machtig, maar juist luchtig. Het is ook niet sterk in smaak, zodat je de room en jam goed kunt proeven, en je kan hem mooi snijden. Gebruik 2 springvormen met een doorsnede van 20 cm, of gebruik één grotere springvorm van 22 cm als je een grotere cake wilt.


  21 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 8 

  • 2 eetlepels koud water
  • 150 gr suiker
  • 4 eieren, gescheiden
  • 200 gr maïzena, gezeefd
  • 2 eetlepels zelfrijzend meel, gezeefd
  • 1 theelepel vanille extract
  • je eigen keuze slagroom als vulling (lekker als het wordt gearomatiseerd met vanille)
  • je eigen keuze jam als vulling (ik houd van jam met grote stukjes fruit om in te bijten)
  • poedersuiker, om over de cake te strooien

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

  1. Verwarm de oven tot 200°C / gasovenstand 6. Vet je bakblikken in en bestrooi met wat bloem.
  2. Verwarm de suiker en het water in een pan. Roer tot de suiker is opgelost en het mengsel stroperig is. Klop de eiwitten stijf. Voeg het suikermengsel toe en klop goed. Blijf kloppen, terwijl je de eierdooiers één voor één toevoegt, wacht tot ze goed gemengd zijn voordat je de volgende toevoegt. Tot slot voeg je de maïzena, zelfrijzend bakmeel en de vanille toe en klop je het tot een glad, dik en toch luchtig beslag.
  3. Giet in de bakblikken, en bak gedurende 25 minuten (als je een groter bakblik gebruikt, kan het 30 minuten duren. Als je vindt dat de bovenkant iets te snel bruin wordt, doe er dan wat folie over. De cake is klaar als hij terugveert wanneer je erop duwt. Zodra de cake uit de oven komt, laat hem dan op het aanrecht vallen zodat overtollige lucht eruit komt (een vriend liet me dit zien, en de cake wordt er luchtig maar toch stevig van - wees niet bang!). Laat 15 minuten in het blik afkoelen, haal uit het blik en laat verder afkoelen op een rooster.
  4. Bedek één cake met een laag jam en room, leg dan de andere cake erop. Als je een grotere cake maakt, snijd deze dan doormidden, of smeer voor het gemak de jam en room op de bovenkant! Bedek met poedersuiker.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (5)