Knoflookdressing

    Knoflookdressing

    3keer bewaard
    5min


    Maak dit als eerste!

    Als je van knoflook houdt, is dit de sladressing voor jou. Een hele bol knoflook wordt gemengd met olijfolie en witte wijnazijn. Het is de perfecte dressing om in je koelkast te hebben staan.

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • een hele bol knoflook, gepeld (ongeveer 18-20 teentjes)
    • 1 takje oregano, alleen de bladeren of 25 gr gehakte peterselie (optioneel)
    • 1 eetlepel honing
    • 1 theelepel mosterdzaadjes
    • 1/8 theelepel chilipoeder
    • 1 theelepel zeezout
    • 1/2 theelepel zwarte peper, versgemalen
    • 250 ml witte wijnazijn of appelciderazijn
    • 250 ml koolzaadolie
    • 250 ml biologische extra vergine olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Klaar in:5min 

    1. Meng alle ingrediënten, behalve de olie, in een blender en mix tot de knoflook helemaal is geplet.
    2. Tijdens het mengen, schenk je de olie HEEL LANGZAAM erbij, om scheiding te voorkomen
    3. Het mengsel moet vrij dik zijn. Als alle olie is gemengd, giet je het in een fles, sluit deze af, en zet in de koelkast. Goed schudden voor gebruik en besprenkel over salades. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties