Farfalle met rode paprikasaus

    Farfalle met rode paprikasaus

    4keer bewaard
    40min


    82 personen hebben dit gemaakt

    Een gerecht dat heerlijk vers van smaak is en het hele jaar door gemaakt kan worden. Extra lekker in de zomer met verse erwtjes en peterselie uit eigen tuin.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 rode paprika's, gehakt
    • 100 ml kippenbouillon
    • handje gehakte verse oregano
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1 eetlepel balsamico
    • 1 theelepel honing
    • 1/2 pak (500 gr) farfallepasta
    • 175 gr doperwtjes, geblancheerd
    • handje gehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Rode paprika, bouillon, oregano, zout en peper in een pan van 2 liter aan de kook brengen. Pan sluiten, het vuur matig laag zetten en 20 minuten onder af en toe roeren laten sudderen tot de paprika gaar is.
    2. Tomatenpuree, balsamico en honing erdoor roeren. Van het vuur nemen en het mengsel in blender of keukenmachine pureren.
    3. Intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing koken. Afgieten.
    4. Pasta, rode paprikasaus, doperwten en peterselie door elkaar scheppen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren