Koekjes met macadamianoten en witte chocolade

    Koekjes met macadamianoten en witte chocolade

    4keer bewaard
    25min


    705 personen hebben dit gemaakt

    Een smaakvol, zacht koekje vol met stukjes chocolade en macadamianoten. De koektrommel is zo op!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 48 koekjes

    • 225 gr zachte boter
    • 165 gr lichtbruine basterdsuiker
    • 100 gr suiker
    • 2 eieren
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 1/2 theelepel amandel-extract
    • 300 gr bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 130 gr grof gehakte macadamianoten
    • 180 gr grof gehakte witte chocolade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4.
    2. Meng de boter, bruine basterdsuiker en suiker tot een gladde massa. Klop de eieren er één voor één door, roer er dan de vanille- en amandelextracten door. Meng de bloem, bakpoeder en zout, en roer geleidelijk door het romige mengsel. Meng de macadamianoten en witte chocolade erdoor. Leg hoopjes deeg (met behulp van een theelepel) op niet-ingevette bakplaten.
    3. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren