Walnotencake met koffiesmaak

    Walnotencake met koffiesmaak

    3keer bewaard
    1uur


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een van mijn beste eigen recepten. Lekker kruimelig, niet droog en met lekker veel walnoten!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 large cake

    • 170 gr zelfrijzend bakmeel
    • 170 gr suiker
    • 170 gr boter of margerine
    • 150 gr gehakte walnoten
    • 2 eetlepels goede instantkoffie
    • 2 1/2 theelepel bakpoeder
    • 2 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C). Bedek een grote taart- of cakevorm met bakpapier.
    2. Meng de boter en suiker tot een luchtig geheel. Klop de eieren er één voor één door. Het mengsel kan er klonterig uitzien, maar dat is OK. Zeef de bloem, bakpoeder en koffie erdoor en meng.
    3. Roer de walnoten erdoor tot alles goed verdeeld is en giet het in de bakvorm.
    4. Bak 30-40 minuten en laat afkoelen op een rooster.

    Tip

    De cake wordt luchtiger als je na het toevoegen van de eieren het beslag blijft kloppen tot het egaal lichtgeel is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren