Kokkels en bonen

    Kokkels en bonen

    1keer bewaard
    15min


    Maak dit als eerste!

    Kokkels en bonen is een heerlijk zeevruchtengerecht, geloof me! De combinatie werkt echt en de smaak is verbazend. Het gerecht wordt vaak klaargemaakt door vissers langs de Noordoostelijke Spaanse kust. Dit recept is een voorgerecht en het is ook perfect als bijgerecht met een hele gegrilde vis.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 blik cannellini bonen
    • 500 gr kokkels
    • zout
    • 4 theelepels olijfolie
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 1 ui, in kleine stukjes gesneden
    • 1 rijpe tomaat, geraspt
    • 1 laurierblad
    • 250 ml witte wijn (of 125 ml Cognac)
    • 125 ml water
    • peper
    • fijngehakte peterselie, ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 7min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:15min 

    1. Laat de bonen uitlekken en zet opzij.
    2. Spoel de kokkels af met koud water en leg ze in een kom met veel zout om ze te helpen schoonmaken.
    3. Verhit de olie in een middelgrote koekenpan en wanneer deze warm is, voeg je de knoflook en de ui toe, bak al roerende zacht. Voeg de tomaat en het laurierblad toe en bak een paar minuten. Voeg de wijn, water en afgegoten kokkels toe, dek af met een deksel, en schud de pan voorzichtig op hoog vuur gedurende 3 minuten of totdat de kokkels open zijn.
    4. Haal de deksel van de pan en voeg de uitgelekte bonen en peper toe en schud zachtjes gedurende 5 minuten.
    5. Proef ze en voeg alleen zout toe indien dit nodig is. Gooi gesloten kokkels weg. Serveer gegarneerd met de peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren